Dla Firm

Podzakładki:

  1. Szkolenia i wykłady
  2. Poradnictwo indywidualne dla pracowników
  3. Opiniowanie produktu
  4. Konsultacje eksperckie
  5. Współpraca

 

  1. 1.       Szkolenia i wykłady (uwaga zmiany z dn. 01.08.13)

Wykwalifikowana kadra pracownicza to dopiero połowa sukcesu. Stan zdrowia pracownika wpływa na efektywność jego pracy, zaangażowanie w wykonywane obowiązki oraz kreatywność. Obecnie określonych jest ok. 80 chorób dietozależnych. Warto zdać sobie sprawę z tego, że zła dieta pracownika, może prowadzić do jego choroby.

Poradnia Foodarea prowadzi  szkolenia, wykłady oraz warsztaty z zakresu żywienia dedykowane firmom. Program, tematykę, zakres oraz formę szkolenia dopasowujemy do indywidualnych potrzeb pracodawców. W ramach prowadzonych przez nas szkoleń, w ciekawy i przystępny sposób, uczymy zasad zdrowego żywienia oraz prezentujemy praktyczne rozwiązania problemów odżywiania w pracy.

Dzięki współpracy z Foodarea zyskacie Państwo:

1.  Zwiększoną wydajność pracowników. Odpowiednia dieta wpływa na wydajniejsze funkcjonowanie układu nerwowego zwiększając koncentrację, a tym samym efektywność pracy,

2. Mniejszą absencję personelu. Zachowanie zasad prawidłowego odżywiania zapobiega m.in. infekcjom będącym skutkiem obniżonej odporności organizmu, otyłości, nadciśnieniu tętniczemu, chorobom układu krążenia. Właściwa dieta niweluje prawdopodobieństwo nieobecności pracowników z powodu choroby,

3. Większą atrakcyjność pracowników . Prawidłowe odżywianie wpływa na dobre samopoczucie oraz zdrowy wygląd, cechy niezwykle istotne w bezpośrednim kontakcie z klientem,

4. Stworzenie przyjaznego miejsca pracy . W trosce o zdrowie personelu i Państwa interesów.

Przykładowa tematyka szkoleń:

  • „Dieta a aktywność umysłowa i nastrój”
  • „Zdrowe żywienie w biurze – czy to w ogóle możliwe?”
  • „Wzmocnij odporność dietą!”
  • „Dieta dla zdrowia skóry, włosów i paznokci”
  1. 2.       Poradnictwo indywidualne dla pracowników

Poradnia Foodarea oferuje indywidualne konsultacje ze specjalistą do spraw żywienia człowieka skierowane do pracowników. Podczas konsultacji dietetyk ocenia dotychczasowy sposób żywienia  i przedstawia praktyczne zmiany w odpowiedzi na indywidualne potrzeby pracownika. W trakcie spotkania istnieje możliwość wykonania analizy składu ciała metodą impedancji bioelektrycznej (dowiedz się więcej lub podświetlone „metodą impedancji bioelektrycznej”, bo będzie w zakładce „jak przygotować się do wizyty”.

  1. 3.       Opiniowanie produktu

Oferta skierowana jest głównie do producentów żywności i producentów suplementów. W ramach współpracy specjalista do spraw żywienia człowieka – dietetyk z Poradni Dietetycznej Foodarea:

  • opiniuje produkty podczas kampanii promocyjnej,
  • prowadzi nadzór nad poprawnością treści materiałów informacyjnych,
  • odpowiada za kontakt z Internautami,
  • bierze udział w akcjach edukacyjnych.
  1. 4.       Konsultacje i wsparcie eksperckie

Poradnia Dietetyczna Foodarea z przyjemnością:

– przygotowuje i konsultuje artykuły o tematyce żywienia i żywności,

– układa jadłospisy dostosowane do zakresu tematycznego artykułu,

– udziela wywiadów w Radio,

– występuje w programach telewizyjnych,

– bierze udział w realizacji projektów, w których niezbędna jest wiedza z zakresu żywienia człowieka (współpraca przy tworzeniu aplikacji; udzielanie porad na piknikach, imprezach plenerowych i innych) Zobacz (po kliknięciu przejście do Projekty)

Przejdź do Foodarea w Mediach

  1. 5.       Współpraca

Foodarea jest otwarta na ciekawe propozycje. I ma głowę pełną pomysłów J Jeśli chcesz nawiązać z nami współpracę, serdecznie zapraszamy!

Zapoznaj się z Realizacjami, w których braliśmy udział.

0 0 votes
Ocena
Subscribe
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x