Dla kogo?

Poradnię Dietetyczną Foodarea założyłam w 2009 roku. Od tego czasu zgłosiło się do mnie setki osób, których stan zdrowia oraz chęć utraty zbędnych kilogramów zmotywowały do zmiany nawyków żywieniowych. 

Zajmuję się:

  • pracą z osobami, które chcą schudnąć, poprzez naukę prawidłowych nawyków żywieniowych,
  • dietoterapią chorób:

– układu sercowo – naczyniowego (nadciśnienie tętnicze, miażdżyca, choroba niedokrwienna serca, podwyższony poziom cholesterolu, itp.),

– choroby przewodu pokarmowego (szczególnie: zgaga, refluks, jelito drażliwe, zaparcia, wrzody żołądka i dwunastnicy, wrzodziejące jelito grube),

– cukrzycy typu II,

– dny moczanowej,

– anemii, 

– chorób autoimmunologicznych (Hashimoto, RZS),

– osteoporozie

  • uczeniem rodziców prawidłowego komponowania diety dzieci, małych dzieci i niemowląt,
  • uczeniem komponowania zbilansowanej diety wegetariańskiej,
  • tworzeniem zaleceń dla kobiet ciężarnych i karmiących piersią,
  • prowadzeniem dietetycznym osób aktywnych fizycznie i sportowców (mam w tym kierunku ukończone studia na AWF Żywienie i wspomaganie dietetyczne w sporcie),
  • chętnie pomogę także w prawidłowym skomponowaniu diety w przypadku alergii i nietolerancji pokarmowych.