Choć o korzyściach z jedzeniach roślin strączkowych słyszy się coraz więcej, to w swojej pracy zawodowej spotykam naprawdę niewiele osób, które regularnie jedzą strączki. Strączkowe są idealnym zamiennikiem mięsa w diecie wegetariańskiej. Wszystkożercy powinni zaprosić strączki do swojej diety. [...]
Już jest! W zeszły weekend na Międzynarodowych Targach Książki w Krakowie odbyła się premiera mojej pierwszej książki „Super Żywność czyli superfoods po polsku”. Mam nadzieję, że dzięki książce Czytelnicy poznają moce polskiej żywności i przekonają się, że zdrowe gotowanie wcale [...]
Od kilku dni dostępna jest na rynku moja książka „Super Żywność czyli superfoods po polsku”. Bardzo cieszę się, że mogę oddać w Wasze ręce tę publikację, która jest efektem mojej wielomiesięcznej pracy. Książka jest odpowiedzią na modę związaną z zagranicznymi [...]
W taki szarobury dzień jak dziś, nic tak nie poprawi humoru jak talerz rozgrzewającej zupy. Dziś zupa z soczewicy z warzywami. Skład: 1,5 szklanki czerwonej soczewicy 4 pomidory, 500g 2 ziemniaki, 180g cebula, mała 50g 2 marchewki, 100g łyżka oliwy z oliwek lub masła, 10g ząbek czosnku 1/2 [...]
W minionym tygodniu byłam gościem w firmie USP Zdrowie, gdzie przeprowadziłam warsztaty dietetyczne. Tym razem mówiłam o tym na co zwrócić uwagę komponując swoją dietę by mieć zdrowe stawy. Fotorelacja z warsztatów: Share the post "Warsztaty dietetyczne „Dieta dla zdrowych stawów”" [...]
Uczestniczę w programie edukacji zdrowotnej zainaugurowanym przez Polskie Towarzystwo Dietetyki „Obniżamy cholesterol ze smakiem”. Celem programu jest edukacja w zakresie zasad prawidłowego żywienia oraz modyfikacji dietetycznych prowadzących do zmniejszenia ryzyka chorób układu sercowo – [...]