Przepis na pastę z soczewicy

Potrzebujesz:
Szklanke ugotowanej soczewicy czerwonej (1/2 szkl. soczewicy pluczesz i gotujesz w prawie 2x objętości wody. Czas gotowania ok 10 min. Możesz ugotować wcześniej)
5 suszonych pomidorow w oleju
Łyżka oleju z suszonych pomidorow
Przyprawy: Czerwona papryka słodka 1/2 łyżeczki, sól szczypta, Chilli wg uznania
Na kanapkę natka pietruszki.
Możesz zjeść pastę z pieczywem lub warzywami pokrojonymi w słupki.

Ugotowaną soczewicę wrzucam do blendera wraz z przyprawami, suszonymi pomidorami (wcześniej kroję je w kostkę) i przyprawami. Blenduję do pożądanej konsystencji. By pasta była gładka dolewam kilka łyżek zimnej wody.

0 0 votes
Ocena
Subscribe
Powiadom o
guest
0 komentarzy
najstarszy
najnowszy oceniany
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
Przegląd prywatności
Foodarea │ Poradnia dietetyczna Pruszków

Korzystam z plików cookies, aby zapewnić Ci najlepszą możliwą obsługę. Informacje o plikach cookies są przechowywane w przeglądarce i wykonują funkcje takie jak rozpoznawanie Cię po powrocie na naszą stronę internetową i pomaganie naszemu zespołowi w zrozumieniu, które sekcje witryny są dla Ciebie najbardziej interesujące i przydatne.

Ciasteczka stron trzecich

Korzystam z Google Analytics do gromadzenia anonimowych informacji, tj. liczba odwiedzających i najpopularniejsze podstrony witryny.

Włączenie tego pliku cookies pomaga ulepszyć stronę internetową.